Flyga Högt av Pia Naurin

Datum: 2018-02-01

Tid: 18:00

Plats: Alingsås, Alingsås bibliotek

Biljettinfo: Pris 180 kr, med Scenpass 150 kr, ungdom 100 kr. Biljettförsäljning hos Lappat & Klart, Kungsgatan 37, Alingsås, samt i Alingsås Kulturhus från kl 17 föreställningsdagen. Kaffeservering.

Scenpasserbjudande: 30 kr

Hur långt sträcker sig den fria viljan? Sträcker den sig så långt att en människa till och med får besluta om sitt eget slut? Vera 80 år sätter saken på sin spets. Frisk både fysiskt och psykiskt tar hon flygcertifikat med målet att landa planet i havet, just som solnedgången är som vackrast....
Dottern Veronica tvingas ta hand om de praktiska konsekvenserna samtidigt som hon måste förhålla sig till den anhörigskuld som traditionen lägger på henne.
Själavårdaren Bella levererar automatiska klyschor som hon inte längre tror på.
"Om hon vill att det ska vara en häger, så är det en häger."
Information om arrangemanget:
Föreställningen riktar sig till mogna människor i olika åldrar som ibland funderar över livet och döden utan att för den skull vara deprimerade, sjuka eller gamla. Några kanske också brottas med den urgamla filosofiska frågan om den fria viljan. Är människan fri att styra över sitt eget öde eller är det ödet som styr? Skådespelare: Åsa Eek Engquist Regi: Staffan Nattsén Foto: Patrik Gunnar Helin Musik: Björn Holmudd Kaffeservering.